Тент для автомобіля (чохол)

Тент для автомобіля (чохол)

 Кожен автовласник знає, як важливо утримувати машину у належних умовах. Адже від цього залежить не тільки її зовнішній вигляд, а й стан металу, всіх запасних частин. Тому, якщо ви паркуєте авто на відкритій стоянці, або їдете кудись на тривалий термін, подбайте про збереження вашої улюблениці.

Найкращим виходом буде купити автомобільний тент. Такий чохол для авто захищатиме транспорт від дощу, пилу, снігу, а лакофарбові матеріали – від сонця та впливу ультрафіолету, а також інших атмосферних проявів, навіть від граду.

Такі автопокривала виготовляються з найміцніших матеріалів, водночас вони легкі, компактні, у багажнику вони не займуть багато місця. Плюсом є і те, що в чохлах для машини передбачені відділи для дзеркал, а також спеціальна блискавка, за допомогою якої можна потрапити всередину авто, не знімаючи повністю автотент. Якщо ви забули всередині документи чи особисті речі – просто скористайтеся спеціальною змійкою. Також одна людина з легкістю впорається з укриттям автомобіля за лічені хвилини.

Тент для автомобіля (чохол)

Характеристики тентів для авто

Якісний продукт – це кілька якостей, якими володіє автомобільна накидка:

  • Захисна функція від механічного впливу.
  • Тент повинен мати тканинну основу, бути мобільним і м'яким при обмацуванні.
  • Він повинен обертати машину, як цукерку, не зминаючись і не сповзаючи.
  • Його просто та легко одягнути поверх авто, що дозволить його застосувати на будь-якій стоянці, навіть там, де зовсім мало місця.

Різновиди автомобільних тентів

Потреби автовласників зазвичай відрізняються, тому тенти можуть розділятися на кілька різновидів. Вони залежать від:

  • Марки та моделі машини.
  • Сезонністю застосування авто тенту.
  • Матеріалу.
  • Функцій.

Вибір чохла по кузову автомобіля

При покупці тенту важливо максимально закрити машину від впливу довкілля, тому виробники таких аксесуарів для авто класифікують їх таким чином:

  • Чохол для мінвену.
  • Тент для кросовера.
  • Чохол для седана.
  • Автомобільна накидка для хетчбека.

Також тенти можуть ділитися за сезонністю їх застосування з огляду на перепади температур та інші погодні явища:

  • Зимові тенти для машин виготовляються зі спеціальною морозостійкою підкладкою, а також із прогумованої тканини, оскільки елементи та деталі машини можуть промерзати, покриватися льодом та інше. Зимові чохли можуть бути багатошаровими, нижній шар м'якший, щоб не пошкодити автомобіль.
  • Чохол на автомобіль для літнього періоду – як правило, одношаровий, головна мета – захист від сонця. Використовують легкий матеріал, що відбиває світло.
  • Автотенти для осені та весни (демісезонні чохли) мають водовідштовхувальну функцію, щоб не пошкодилися водою важливі елементи машини. До того ж, матеріал швидко сохне.

Тент для автомобіля (чохол)

Як правильно вибрати чохол для авто

За якістю матеріалу тенти бувають різні. Звичайно, це відбивається і на ціні. Тонкі літні тенти найдешевші, а багатошарові – дорожчі. Але ціни такі, які можуть задовольнити будь-якого покупця.

При покупці чохла в першу чергу слід звертати увагу на такі критерії:

  • Чохол повинен побут прошитий міцною ниткою, ймовірно капроновою.
  • Є гумка внизу тенту, яка стягує виріб.
  • Тканина - повітропроникна та щільна.
  • Є планка, що захищає від вітру – чохол кріпиться навіть на колеса авто.
  • Обов'язково є блискавка.
  • Є світловідбиваючі смужки на тенті для захисту авто в нічний час доби, та для безпеки іншого транспорту.
  • Є сумка для зберігання.

Пам’ятайте, що правильно вибраний автотент – це надійний захист вашої автівки, а значить машина прослужить набагато довше, а деталі не буде потрібно ремонтувати та замінювати.

Тент для автомобіля (чохол)

Коментарі

  1. Думаю, мужу будет хороший подарок, вы подробно описали что необходимо учесть при выборе чехла. Конечно лучше выберу демисезонный

    ВідповістиВидалити
  2. У нас машина завжди стоїть на відкритому просторі , вже давно шукаємо рішення як вберегти її від опадів . Дуже хороша ваша стаття , все детально описано , як краще підібрати під свій транспорт . Важлим є і той факт , що не обов'язково відкривати всю машину щоб потрапити в середину.

    ВідповістиВидалити
  3. Купили чохол влітку і зрозуміли яка все ж таки корисна річ. Авто меньш нагрівається, зберігається покриття. Зараз обираємо зимовий тент. Якщо немає гаража - це необхідно, головне знайти якісний та за адекватною ціною.

    ВідповістиВидалити
  4. Купили чохол влітку і зрозуміли яка все ж таки корисна річ. Авто меньш нагрівається, зберігається покриття. Зараз обираємо зимовий тент. Якщо немає гаража - це необхідно, головне знайти якісний та за адекватною ціною.

    ВідповістиВидалити
  5. мені здається чохол для авто це дуже крута та важлива річ, мені сподобалась стаття, дуже корисна!

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже класна річ і на подарок буде дуже доречі, для власників авто) гарна стаття - корисна!

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже важливо я вважаю, що потрібно вибирати якісний тент для вашого авто, щоб не хвилюватися про його стан на відкритій стоянці.

    ВідповістиВидалити
  8. Потрібно дуже добре вибирати саме тей тент, щоб ваше авто на відкритій стоянці почувалося добре.

    ВідповістиВидалити
  9. Тент дуже важливий і потрібний для тих людей, у кого немає гаража, або знаходиться дуже далеко від дому. На авто, на відкритому просторі, завжди світить сонце яке випалює краску, та розігріває кузов, також дощ, волога, і без належного захисту, кузов буде прогнивати. Потрібно любити своє авто, та захищати від зовнішніх факторів.

    ВідповістиВидалити
  10. Дуже потрібна річ , особливо коли авто знаходиться на відкритій місцевості. Також користуюся чохлом

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар