Матеріали для виготовлення колісних дисків: сталь, сплави алюмінію, кований алюміній, титан

Матеріали для виготовлення колісних дисків: сталь, сплави алюмінію, кований алюміній, титан

Колісні диски здатні кардинально змінити вигляд транспортного засобу, зробивши навіть бюджетну машину більш привабливою. А власники преміальних автомобілів витрачають значні кошти на придбання дисків, які вражають оригінальним дизайном і блиском хромованих поверхонь.

Однак колісні диски — це не тільки елемент тюнінгу автомобіля, а й невід’ємна частина конструкції транспортного засобу. Фактично, це основа колеса, поєднана з підвіскою і системою керування авто. Матеріал і технологія, за якою зроблено диски, безпосередньо впливають на динамічні характеристики машини та безпеку під час руху.

Усі автомобільні диски на українському ринку можна розділити на дві категорії — сталеві та легкосплавні. У кожної групи є свої особливості, переваги та недоліки, які потрібно знати перед тим, як вибрати конкретний варіант.

Сталеві диски — недороге рішення для бюджетних авто

Диски зі сталі виготовляють методом штампування. Готові деталі зварюють, на поверхні роблять технологічні отвори для кріплення та встановлення ніпеля, а потім усю конструкцію покривають антикорозійною фарбою.

Серед переваг металевих штампованих коліс можна виділити:

  • доступну ціну — вартість такого комплекту суттєво нижча за легкосплавні моделі;
  • підвищена міцність — якщо машина на швидкості в’їде у яму, колесо отримає лише незначні пошкодження;
  • високу ремонтопридатність — геометрію колеса можна швидко відновити на спеціальному обладнанні, що обійдеться значно дешевше за купівлю нового диска.

Недоліки у штампованих сталевих дисків також є. Це насамперед складність балансування і значна вага, що спричинює додаткове навантаження на ходову систему, знижуючи маневровість транспортного засобу.

Легкосплавні диски: матеріали та технології виготовлення

Завдяки привабливому зовнішньому вигляду та чудовим експлуатаційним показникам легкосплавні диски мають великий попит. Вони входять до базової комплектації машин середнього та преміального сегментів. Навіть власники недорогих авто при нагоді завжди міняють штамповані стальні колеса на легкосплавні.

Головні переваги таких дисків — мінімальне навантаження на підвіску, більш плавне керування машиною та ефектний зовнішній вигляд. Серед недоліків — непридатність до ремонту в разі виникнення тріщин і сильних деформацій.

Виготовляють легкосплавні диски з різних матеріалів, але здебільшого зі сплавів алюмінію, міді та магнію. За технологією виробництва вони поділяються на литі та ковані. 

Під час виготовлення литих коліс розплавлений метал заливають під тиском (щоб не було повітряних порожнин усередині) у спеціальні форми. Після остигання диски виймають із форм, обробляють на фрезерувальному обладнанні та тестують на наявність мікроскопічних тріщин. У разі виявлення дефектів виріб іде на переплавку. На фінальній стадії виробництва диски полірують до дзеркального блиску або матують, обробляють антикорозійними засобами та фарбують (залежно від дизайну).

Інший спосіб виготовлення легкосплавних дисків — кування. Насправді з працею коваля цей метод немає нічого спільного, тому що в основі більшості операцій лежить технологія гарячого об’ємного штампування. Це досить складний і витратний процес, але результат того вартий — вироби виходять дуже міцними, легкими та стійкими до будь-яких деформацій. За подібною технологією виготовляють і люксові титанові легкосплавні колеса. Вони мають максимальну надійність та майже необмежений експлуатаційний ресурс, але й коштують дуже дорого.

Коментарі