Як зупинити корозію?

Вчасна ліквідація осередків корозійного ураження кузова вашого автомобіля, збереже його міцність та продовжить його життя. Це також допоможе вам підвищити вартість машини, якщо ви вирішите її продати. Яке вибрати засіб для боротьби з іржею?

На відміну від попередників, сучасні автомобілі мають цілком непоганий захист кузова від корозії внаслідок цинкування сталевого листа, застосування сучасних ґрунтів, емалей і передових технологій нанесення. Проте, у процесі експлуатації машини пошкодження захисного лакофарбового покриття не оминути. Бруд, пісок, каміння, щебінь, хімічні реагенти пошкоджують цілісність поверхні, як результат – на оголений метал осідає волога, діє агресивне зовнішнє середовище у вигляді часток хімічних елементів, які містяться в повітрі (особливо це характерно для промислових міст), реагентів і він покривається іржею.

Найчастіше спучування покриття, відкриті осередки корозії, відшарування покриття, викликані корозією, виявляються після зимової експлуатації авто. Щоб зупинити цей процес ви можете звернутись за допомогою до спеціалістів на станцію технічного обслуговування або протидіяти самостійно. 

Роботи з усунення сколів не такі складні, головне – це дотримуватися технології. Зачищаємо, шліфуємо, обробляємо осередки корозії, покриваємо захистом – лакофарбовим покриттям. Нічого складного, але результат, як показує практика, багато в чому залежить від якості  матеріалів, зокрема, антикору. Саме він зупиняє корозію. На ринку автотоварів є продукти, з яких можна обрати.

Перед нанесенням необхідно видалити з поверхні бруд, відшарування, жирові забруднення, іржу, використовуючи для цього сталеві щітки, скребки, тощо. Підготовка поверхні найважливіший етап на шляху до успіху!

Як зупинити корозію?

Перебіг хімічної реакції між перетворювачем іржі, основу якого складає ортофосфорна кислота та оксидами заліза, з яких складається іржа, можна спостерігати візуально. На поверхні утвориться «ґрунт-покриття» коричнево-чорного кольору, яке являє собою нерозчинний комплекс солей фосфатів заліза. Лічені хвилини й іржа надійно скута. Отже, вже не зможе нашкодити металу.

Однак, склад не тільки деактивує процеси окислення металу, але і створює додатковий електрохімічний  захист металу шляхом наявного вмісту цинку в складі. Молекули активного цинку на поверхні вступають в реакцію з окисником і беруть на себе удар. Захист працює до тих пір, поки іони активного цинку не зникнуть. 

Перетворювач іржі можна також використовуватись для обробки гаражних воріт, які також іржавіють і втрачають свій зовнішній вигляд, сталевих конструкцій різних побутових будівель або каркасів парників, водопровідних і газових труб, сталевих поручнів балконів – будь-яких металевих виробів, які піддаються впливу зовнішнього середовища і які потрібно захистити від руйнування.

Чим раніше ви помітите іржу та почнете боротьбу із нею, тим більші ваші шанси на збереження деталей та складових автомобілю. 

Як зупинити корозію?

Коментарі

  1. Дякую за інформаційну статтю.Було цікаво читати і дізнатися що робити коли помічаєш іржу і як з нею боротися.Дякую.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар