Як зрозуміти, що потрібно міняти гальмівні колодки та диски?

Як зрозуміти, що потрібно міняти гальмівні колодки та диски?

Кожен власник авто рано чи пізно натикається на проблему з роботою гальмівних колодок та дисків у своєму авто, однак, знаючи деякі правила можливо уникнути занадто швидкого зносу цих деталей. 

Звичайно, не існує такого автомобіля, котрий може обійтися без заміни будь-яких деталей. Тому заміна гальмівних колодок і дисків не є винятком. Ці деталі переймають на себе великі навантаження під час експлуатації автомобіля. З цієї причини і відбувається знос, а це тягне за собою необхідність заміни.

Нехтуючи цим питанням, ви ризикуєте зіткнутися з серйозними наслідками. Не всі знають як визначити знос гальмівної системи і як правильно зробити заміну.

Є кілька рекомендацій з цього приводу:

  • Намагайтесь частіше звертати увагу на ступінь зносу даних деталей в процесі заміни шин;
  • Не забувайте про те, що гальмівні колодки та диски повинні замінюватися попарно на всій осі.
  • Щоб система безпеки набула правильного функціонування необхідно, щоб кожна із запчастин і витратних матеріалів повністю збігалась із специфікацією автовиробників.
  • Обкатка нових замінених деталей автомобіля — це обов'язковий процес.

Як точно та правильно зрозуміти рівень зносу гальмівного диска або колодок

Існує чітке правило — поведінка вашого авто це перша ознака зносу. У разі, коли гальмівний шлях подовжується, збільшується хід гальма, а в процесі гальмування можна відчути значну вібрацію, або ж автомобіль може ухилятися в бік – це вірні ознаки того, що машина потребує діагностики на СТО.

Як зрозуміти, що потрібно міняти гальмівні колодки та диски?

Не можна не згадати те, що нерідко необхідна заміна саме колодок: їх життєвий цикл менше у 2-3 рази, в порівнянні з гальмівними дисками. До речі, набагато більше зношуються деталі в передній частині коліс, адже велика частина навантаження розподіляється там. У свою чергу гальмівні диски, які так само знаходяться на передній осі, підлягають експлуатації десь в три рази менше.

Власне, сама перевірка кожного з елементів повинна здійснюватися безпосередньо професіоналами

Як вибрати якісні деталі для вашого автомобіля?

Існує величезний вибір продукції, зараз є близько 2000 варіантів гальмівних дисків та близько 2500 найменувань гальмівних колодок, які пасуватимуть майже до всіх європейських авто.

Не можна забувати

Відразу ж після того, як ви виїхали з СТО, потрібно вибрати порожню та рівну дорогу, для того, щоб виконати хоча б пару циклів розгону приблизно до 80 км / год і обов'язково декілька циклів гальмування до 25-30 км / год, дотримуючись інтервалу в 5-10 хвилин. Це допоможе вам закріпити поверхню колодок, та допоможе запобігти швидкого зносу. Дотримуючись цих простих правил ви подовжуєте життя вашого автомобіля.

Як зрозуміти, що потрібно міняти гальмівні колодки та диски?

Коментарі

  1. Я знала, що гальмівні колодки і диски важлива деталь автомобіля, розуміла, що їх потрібно змінювати і стежити за ними, але як саме, коли і як подовжити їх термін служби для мене темний ліс. Дякую за таку інформаційну статтю.

    ВідповістиВидалити
  2. Так треба частіше все перевіряти шоб неопинитися десь ненароком у другому МІСТІ

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар