Лід на лобовому склі. Прогріваємо авто правильно.

Лід на лобовому склі. Прогріваємо авто правильно.
Настала пора року, коли сніжить і мете, мерзне і відтає. Від перепадів температури, до ранку сніг перетворюється на льодову глазур. Власники авто все частіше почали бачити лобове скло під сніговим простирадлом. Експлуатація транспортного засобу стала справжнім випробуванням. Що з цим робити? Питання доволі актуальне, особливо, коли на очищення скла обмаль часу. 

Деякі винахідливі водії влаштовують склу «температурний шок» і окроплюють його зовні гарячою водою. Як результат, ви отримаєте купу тріщин. Перед такою процедурою було б не погано дізнатись вартість заміни лобового скла. Багатьох водіїв це б точно зупинило від вкрай невдалої ідеї. Хтось вирішує, що кращим варіантом буде оббризкати скло антифризом. Отакої! Знову промах. Рідина миттєво замерзне на крижаному склі, створюючи ще товщий шар льоду. 

Звичайно, коли ви маєте передпусковий обігрівач і систему автозапуску, то життя стає трохи легшим. Налаштував звечора час – зранку сідаєш у теплий салон, а перед очима відтале прозоре скло. Проте, коли з обігріву у вас лишень пічка, то доводиться шукати додаткові варіанти розв'язання проблеми. 

На думку спадає вже до болю знайомий шкребок. Таким способом користуються автомобілісти уже десятки років, і ще десятками років будуть користуватись. Доволі неприємне заняття у мінусову погоду, не завжди результативне і для скла не дуже безпечне, адже пластмасовим шкребком можна завдати механічних пошкоджень. 

Лід на лобовому склі. Прогріваємо авто правильно.

Більш тривалий за часом, але цілком легкий природний спосіб і, що найголовніше, абсолютно без шкоди для скла – це прогрів салону. Після запуску двигуна потрібно включити обігрів салону разом з обдувом скла. Через якийсь час лід почне підтавати, і його легко можна видалити зі скла. Але якщо сподіватись лише на пічку, то результату можна чекати довго і нудно. Беручи до уваги, що на холостих обертах сучасні двигуни майже не прогріваються. Тепло по салону розбіжиться швидше, якщо ви маєте догрівач. Увімкнена рециркуляція повітря значно прискорить прогрів салону. 

Останнім часом в автолюбителів набув популярності чохол від утворення льоду. Він зроблений з поліетилену і розміщується, власне, на склі. Чохол надійно захищає скло від замерзання та утворення льодової кірки. Це зручно, тому що вам не доведеться витрачати багато часу, щоб розморозити або відшкрябати скло перед поїздкою – особливо, коли зранку запізнюєтесь на роботу. 

Пам’ятайте, що при обмерзлому лобовому склі, перед тим, як завести двигун, слід вимкнути двірники, бо вони скоріше за все примерзли. Спалений запобіжник – це мінімум, що ви можете отримати. Не рекомендується вмикати склоочисники, коли ви тільки побачили, що відтанув шматок льоду. Гума проти льодової кірки — безсила, тому що інша частина скла буде все ще вкрита міцним крижаним шаром. Тож подібною взаємодією поверхонь, ви скоріше наблизите момент заміни склоочисників, аніж момент розтавання льоду.

Лід на лобовому склі. Прогріваємо авто правильно.

Коментарі

  1. Більшість автомобілістів страждає від зими це про те що авто не заводиться а також в нас такий дуже вологий клімат що більшість авто просто гниють.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар