17 дивних і водночас дивовижних фактів про автомобілі, яких ви не знали.

1. Перший у світі штраф за перевищення швидкості був виданий у 1902 р.

З якою ж швидкістю їхав автомобіль правопорушника? Скандальна швидкість становила 45 миль на годину.

2. Щороку виробляється 60 мільйонів автомобілів. Це 165 000 на день, 6875 на годину і 115 на хвилину – божевілля, правда ж ?

3. Зараз по всьому світу люди використовують 1 мільярд автомобілів. У порівнянні зі світовим населенням, приблизно одна машина припадає на кожну сьому людину на планеті Земля. 

4. Пересічний водій мегаполісу витрачає близько 99 днів свого життя у заторі. Якщо це вас  пригнічує –  намагайтесь просто про це не думати.

5. Щоб доїхати до Місяця на машині, вам знадобиться менш як місяць. Правильно – їдьте прямо і вгору із середньою швидкістю близько 100 км/год, і ви зможете дістатися до Місяця менш ніж за місяць.

6. У середньому автомобіль містить понад 30 000 унікальних деталей. Якщо вдуматись, то це дійсно диво, що вони ламаються, відносно, не часто.

7. 75% автомобілів, вироблених компанією «Rolls Royce» за увесь час існування, все ще на ходу. Здається, власники «Rolls Royce» справді люблять свої машини.

8. «Volkswagen» володіє дванадцятьма відомими марками автомобілів із 7 європейських країн, включаючи легкові автомобілі «Volkswagen», «Seat», «Audi», «Bentley», «Skoda», «Ducati», «Lamborghini», «Porsche», «Bugatti», «Volkswagen Commerical Vehicles», «MAN», «Scania».

9. Перша в історії автомобільна аварія сталася в 1891 р. Це стало поштовхом до впровадження правил та встановлення кращого обладнання для безпеки водіїв.

17 дивних і водночас дивовижних фактів про автомобілі, яких ви не знали.

10. Найбільший штраф за перевищення швидкості, які коли-небудь отримували, становив 1 000 000 євро. Його отримав чоловік зі Швеції, який їхав зі швидкістю 180 км / год. У Швеції штрафи за перевищення швидкості пропорційні сумі, яку заробляє водій.

11. Світовий рекорд зі зняття та заміни автомобільного двигуна становить 42 секунди. Цей рекорд встановили механіки, що працювали з «Ford Escort», 21 листопада 1985 року.

12. Чоловік, який винайшов круїз-контроль, був незрячий. Його звали Ральф Тітор. На винахід круїз-контролю його надихнув один адвокат, який, мабуть, був не дуже хорошим водієм.

13. Найбільший пробіг автомобілю у світі, становить 2 850 000 мільйонів миль, що еквівалентно 100-разовому об’їзду навколо Землі.

14. «Hennessey Venom GT» –  найшвидший у світі серійний автомобіль. Його максимальна швидкість становить 435,3 км/год, що робить його швидшим, ніж «Bugatti Veyron», приблизно на 0,8 секунди.

15. Найпопулярніший колір авто – білий.

16. Перші машини не мали керма. Замість нього, водії керували важелями.

17. «Ferrari» виробляють максимум 14 машин на день.

17 дивних і водночас дивовижних фактів про автомобілі, яких ви не знали.

Коментарі

  1. Як бачимо то зараз в світі автомобіль з предмету розкоші перейде в проблему екологічну катастрофу і людство потрібно щось з цим робити.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже сподобалася інфа із статті про найбільший у світі штраф за перевищення скорості, (аж дух перехопило). Оце шведи псіханули!!! Переконана, що це - працює. Цікаво, а скільки б оце обійшлося у нас в Україні?..

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар