Що робити, щоб не потрапити в ДТП

Що робити, щоб не потрапити в ДТП
Будь-який водій ризикує потрапити в ДТП. Але не варто панікувати! Пропонуємо вам практичні поради, які зменшать до мінімуму цей ризик.

Про що варто подумати зарані

Зарані слід подбати про технічну справність автомобіля. Виїжджаючи з гаража, переконайтеся, що залито достатньо палива, мастила, накачані колеса, справні гальма.

Окремо перевірте ручник. В разі відмови гальм, використовують ручник або двигун. Зчеплення має плавно працювати, не спричиняти неприємного запаху.

Будьте уважні до роботи двигуна! Якщо чуєте сторонній звук, вібрацію, зверніться до СТО.

Дотримуйтесь ПДР

Безумовно, правила дорожнього руху треба опанувати на найвищому рівні. Ви робите це не для інструктора, а для власної безпеки та безпеки інших учасників руху. Не порушуйте швидкісний режим!

Візьміть за правило дотримуватись правил дорожнього руху в будь-якій ситуації.

Що робити, щоб не потрапити в ДТП

Виробляйте правильний тип водіння

Чимало залежить від водія та його типу їзди. Вискакувати, підрізати, ганяти по дорогах – це не круто. Це ознака низької культури. Особливо уважними треба бути на дорозі під час туману, дощу, снігу. Такі погодні умови – справжнє випробування для водія. Без нагальної потреби в такі дні краще не виїжджати.

Також звертайте увагу на власне самопочуття. Не варто сідати за кермо, якщо ви не виспались, втомлені, відчуваєте біль за грудиною, у вас підвищений чи занадто низький тиск. В такому стані реакція притупляється.

Категорично не можна водити автомобіль у нетверезому стані, під дією наркотичних речовин! Плануєте їхати на вечірку або свято? Краще скористайтеся послугами таксі. 

Пам’ятайте про дотримання дистанції. Не забувайте міняти гуму перед настанням зими.

Дотримуйтесь правильної поведінки за кермом

Важливо не відволікатися на телефон, каву, накладання макіяжу та інше. У кожну хвилину водіння зберігайте максимальну уважність.

Перед початком руху налаштуйте навігатор, візьміть всі потрібні речі, протріть лобове скло, налаштуйте дзеркала бокового та заднього виду.

Візьміть за правило не виїжджати на зустрічну смугу. Якщо треба об’їхати вибоїну, яму, краще їхати узбіччям. Пам’ятайте, що лобове зіткнення залишає мінімум шансів вижити!

Перед обгоном обов’язково переконайтеся, що смуга повністю вільна. Категорично неможна обганяти на підйомі.

Не ігноруйте ремені безпеки! Завжди пристібайте їх.

Якщо на дорозі ви будете грамотним, ввічливим, уважним, можливість ДТП зведеться до мінімуму. 

Що робити, щоб не потрапити в ДТП

Коментарі

  1. дякую за таку корисну статтю

    ВідповістиВидалити
  2. Всі знають ці правила, здавалося б навіщо їх нагадувати, всі чули багато разів, але статистика ДТП дуже засмучує! Ти можеш їхати ідеально, але знайдеться людина яка дуже «спішить»! Кожна людина повинна брати відповідальність на дорозі не тільки за себе, а і за оточуючих! Від кожного з нас залежить безпека на дорозі!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар