Як уберегти авто від крадіжки

Автомобіль, залишений на вулицях міста, стає ласим шматочком для численних крадіїв. Як же вберегти себе та своє майно? Розкриємо вам деякі секрети та тонкощі.

Методи, які захистять від крадіжки

Досвідчені крадії дуже спритні. Їм достатньо тридцяти секунд, щоб поцупити з салону цінні речі або й сам автомобіль.

Розглянемо основні методи, які можуть завадити злочинцям.

Закривайте вікна, блокуйте двері

Повністю закривайте всі вікна в салоні, блокуйте двері, а ключі завжди тримайте при собі. Чимало віртуозів кримінального світу здатні за допомогою нескладних пристроїв виламати вікно, якщо воно привідкрите хоч на сантиметр.

Причому двері слід блокувати навіть тоді, коли ви сіли до салону. Це завадить злочинцям несподівано привідкрити їх, наприклад, коли ви зупинитесь на світлофорі. 

Ще одна категорія злочинців просто не бажає зламувати автомобіль і мати справу із сигналізацією. Вони роблять простіше. Вичікують, коли господар сяде до салону і ввімкне двигун. Тоді вони  пробираються через незакриті двері, просто викидають власника і викрадають автомобіль. 

Виходячи з автомобіля, обов’язково посмикайте за ручки і переконайтеся, що вони замкнені.

Як уберегти авто від крадіжки

Бережіть ключі та брелок сигналізації

Ще один спосіб викрасти автомобіль – заволодіти вашими ключами або зробити їх копію. Тому не варто залишати ключі на столі чи ще десь, де сторонні люди можуть ними заволодіти. Не давайте їх працівникам АЗС чи паркувальникам.

А ще не варто залишати всередині автомобіля запасний ключ. По-перше, ви можете загубити основний і тоді вам буде потрібен дублікат. По-друге, його можуть поцупити випадкові пасажири.

Встановіть сигналізацію

Зараз сигналізацію можна встановити за досить помірну суму. Навіть витративши ці кошти, ви залишитесь у виграші. Адже якісна сигналізація завжди відлякає грабіжників і захистить ваш автомобіль.

Ще один секрет – нікому не розказуйте, який тип сигналізації ви встановили. І вже точно не варто наклеювати її назву та марку на скло автомобіля.

А от світлодіод, який миготить, коли ви вмикаєте сигналізацію, може відлякати зловмисників. Тому його варто вмикати.

Правильно обирайте місце паркування

Важливо також грамотно припаркуватися. Звичайно ж, не варто залишати авто на вулиці у неблагополучному районі або поблизу підозрілої компанії. 

А ось у благополучному районі міста слід паркуватися біля камер відео спостереження або поблизу дорогих автомобілів. Грабіжники обирають автомобілі менш захищені та більш дорогі.

Не паркуйтесь у відлюдному місці, далеко від великого скупчення людей.

Не залишайте в салоні цінні речі. Краще сховайте їх до багажника.

Ці нескладні поради можуть врятувати вас від грабіжників, тому пам’ятайте про них.

Як уберегти авто від крадіжки

Коментарі

  1. Ця стаття насправді дуже мені допоможе у майбутньому,та сподіваюсь не лише мені. Дуже корисна інформація яку повинен прочитати та знати кожний водій автомобіля. Вельми вдячний за дану статтю.

    ВідповістиВидалити
  2. Статья дійсно доречна для власників автомобілів. В майбутньому планую купувати. Деякі пункти знала, про деякі було цікаво прочитати. Дякую

    ВідповістиВидалити
  3. Дійсно доречна стаття для власників автомобілів. В майбутньому планую купувати. Деякі пункти знала, про деякі дізналася зі статті. Дякую

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар