Захоплива подорож у минуле: історія бренду «Kia»

Захоплива подорож у минуле: історія бренду «Kia»

Відома корейська компанія KIA протягом свого існування переживала кризові ситуації та ухвалювала вдалі рішення, що дало змогу бренду постійно розвиватися та врешті посісти лідерські позиції на ринку.

Заснування компанії

Історія бренду КІА починається в 1944 році. На той момент компанія мала назву Kyungsung Precision Industry. Основною її діяльністю було виробництво деталей для велосипедів. У країні в ті роки була гостра нестача такого простого засобу пересування, як велосипед, місцеві фірми закуповували їх за кордоном. Керівництво Kyungsung Precision Industry побачило можливість зайняти вільну нішу та успішно її використало — в 1946 році компанія випустила перший серійний велосипед Samcholli-ho.

Розвиток бренду

У 1952 році компанія змінила назву на KIA Industrial Company. Економіка Південної Кореї у той час була в сильному занепаді через війну з Північною Кореєю. У 1953 році було проголошено курс на відновлення економіки та нарощування потужностей. Компанія відмовилася від використання закордонних деталей, віддавши перевагу власному виробництву, отримала державну підтримку та почала швидко розвиватися.

Створення перших автомобілів

З розвитком компанії виникла потреба розширення асортименту продукції. Керівництво KIA ухвалило рішення про розробку та виробництво мототехніки. У 1957 році компанія випустила свій перший моторолер C100, а вже через 3 роки — мотоцикл C180.

Автомобілі КІА почала виробляти в 1970-х рр. У цей час компанія змінила назву на KIA Corporation. Найпершим автомобілем бренду стала невелика триколісна вантажна машина KIA K-360, що мала досить демократичну ціну. Повнорозмірний автомобіль Sedan Brisa зійшов з конвеєра в 1974 році. Він став першим у Кореї, продажі якого перевищили позначку 1 мільйон екземплярів.

Вихід на світовий рівень

У 1980-х роках компанія активно освоювала закордонні ринки, зокрема американський і канадський. У 1987 році KIA створила мікролітражку Pride. Доступна ціна зробила цю модель популярною серед усіх верств населення.

В останнє десятиріччя XX століття компанія відкрила для себе європейський ринок. Спочатку експортувалась модель Sephia, а згодом — кросовер Sportage.

У 1995 році справи у КІА йшли вгору, обсяги виробництва та популярність серед населення зростали, але в 1998 році через фінансову кризу компанія втратила самостійність, і її купив Hyundai Group. У 1999 році було створено групу Hyundai Kia Automotive Group, після цього практично всі моделі «Kia» випускалися на однакових платформах із Hyundai.

У 2006 році головним дизайнером КІА став Петер Шрайєр, який раніше розробляв дизайн автомобілів Audi та Volkswagen. Одною із головних його розробок став «ніс тигра» — фірмова радіаторна решітка бренду КІА. В наступні роки компанія збільшувала обсяги продажів, оновлювала вже наявні моделі та дивувала автолюбителів новими моделями та технологіями.

XXI століття ознаменувалося для KIA перетворенням на одного з лідерів автомобільної індустрії. Значні інвестиції було вкладено в розробку широкого модельного ряду, сучасний дизайн кожного авто і реалізацію передових технологій.

Сьогодні KIA прагне забезпечити максимальну безпеку та комфорт не тільки для водія, а й усіх учасників дорожнього руху. Модельний ряд КІА включає як легкі витончені машини преміального класу, так і важкі надійні кросовери та позашляховики. З кожною новою моделлю розширюється функціонал і можливості автомобілів «Kia». Експерти та споживачі визнають автомобілі цієї марки одними з найбільш надійних.

Коментарі