Як навчити дружину секретів водіння

Якщо ваша дружина опановує науку водіння автомобілем, варто допомогти їй, а не виявляти неприхований скепсис. Більшість чоловіків із занепокоєнням ставляться до самого факту знаходження жінки за кермом. Начебто вона не зможе опанувати всі секрети водіння та ризикує потрапити в аварію. Насправді, статистика свідчить про зворотнє. Жінки, які опанували правила дорожнього руху, водять акуратніше, ніж чоловіки. Вони рідше потрапляють у ДТП.

Ваша дружина почала відвідувати автошколу? Не варто покладати все на інструктора. Ви дійсно можете допомогти їй. 

Запасаємось терпінням

Якщо ви дійсно хочете навчити дружину водити автомобіль, у першу чергу запасіться терпінням. Нерідко виникають сварки вже з перших спроб пояснити принципи керування транспортним засобом.

Не варто висловлювати претензії, образи. Ви – наставник. Головний секрет – терпіння, терпіння і ще раз терпіння. Ведіть себе, як педагог під час заняття. Відстороніться від думки, що це ваша дружина. Шлях до успіху – будьте тактовні і подавайте необхідні знання невеликими блоками.

Вивчаємо теорію

Практичні навички – це дійсно важливо, але розпочніть все-таки з теорії. У першу чергу поясніть дружині наступне:

  • правила дорожнього руху;
  • як власне влаштований автомобіль (у загальних рисах).

Перші спроби водіння ви маєте здійснювати разом. Тепер ви виконуєте функції інструктора і повинні з’ясувати, що ваша учениця добре засвоїла, а над чим варто ще попрацювати. 

Правила, які варто пам’ятати чоловіку:

  • будьте стримані, адже ви теж колись вчилися водити;
  • не підказуйте, адже це негативно впливає на якість водіння;
  • не будьте байдужі, адже дружина потребує вашої допомоги;
  • пояснюйте всі правила доступно, не мовою книжок;
  • вивчайте правила поступово, по одному.

Як навчити дружину секретів водіння

Перші виїзди

Перші спроби водіння обов’язково будуть супроводжуватись хвилюванням, неуважністю і помилками. Підтримайте кохану. Обов’язково уникайте саркастичних жартів і приколів. Це принижує і жінку, і вас, як чоловіка.

Для перших спроб водіння обирайте невеличкі майданчики. Але ні в якому разі не тренуйтеся у дворі! Найкращий варіант – пустир. Другий крок – поїздка по заміському шосе. Так легше звикнути до автомобіля, відчути його.

Якщо ж ви бачите, що заняття не приносять бажаного результату, можливо, варто обрати приватного інструктора або звернутись до послуг автошколи.

Скільки це займе часу

У середньому на самостійне навчання піде 3-4 місяці. Але це за умови, що ви будете тренуватись 3-4 рази на тиждень по 1-2 години. Не поспішайте і не вимагайте від коханої швидкого результату. У кожної жінки свої можливості опанування цієї непростої науки.

Пам’ятайте про головне – ваша мета не самостверджуватись за рахунок дружини, а навчити її безпечно водити автомобіль.

Як навчити дружину секретів водіння

Коментарі

  1. Дійсно, терпіння і ще раз терпіння. Але потім ви зазвичай будете помічати наскільки уважніше на дорозі ваша дружина за вас. Але все це приходить через деякий час і головне підтримати дружину в перші дні.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар