Як винайшли «серце» автомобіля

Як винайшли «серце» автомобіля
Яка деталь найголовніша в автомобілі? Звичайно, кожна з них виконує свою важливу функцію. Проте, справжнім «серцем» авто є двигун. Хто і коли його винайшов?

Історія винайдення

Історія винайдення і вдосконалення двигуна внутрішнього згоряння налічує аж 132 роки. Це вражає!

Перший крок зробив німецький механік, інженер, винахідник Готліб Даймлер. 3 квітня 1885 року він отримав патент. Це був двигун внутрішнього згоряння лише з одним циліндром. Була в нього і своя особливість – він мав суто водяне охолодження.

Головна проблема тодішніх двигунів полягала в тому, щоб уникнути перегрівання і швидко відвести тепло. Даймлер вирішив цю проблему. Він пустив воду циркулювати навколо блоку двигуна. Це вражає, але потім в автопромі ще не одне десятиліття використовували саме метод водяного охолодження.

Основою двигуна від Даймлера став мотор Отто, який був 4-тактним. Проте, в ті часи в якості палива використовували сиру нафту. Лише Готліб придумав замінити її бензином, адже він випаровувався при низьких температурах.

Партнером Даймлера став славнозвісний Майбах. Це було справжнє народження «серця» автівки. У 1886 році світ вразило перше авто від Даймлера. Фактично, це був екіпаж з ДВЗ. Потужність двигуна складала лише 1,5 к.с. Швидкість – 16 км/год. Але це вже була повноцінна машина.

Так народився двигун внутрішнього згорання – серце будь-якої автівки.

Як винайшли «серце» автомобіля

Коментарі

  1. Про те що сердце автомобіля двигун, я знала, а ось як і кто його винайшов ні. Було цікаво почитати цю статтю.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар