Що таке поліролі для авто: опис складу та властивостей різних типів поліролів, їх вплив на лакофарбове покриття автомобіля.

Поліролі

Протягом усього терміну експлуатації кузов автомобіля стикається із різноманітними зовнішніми факторами. Нерідко вони залишають сліди на автівці, та значно псують зовнішній вигляд кузова. Вирішити проблему допоможуть різноманітні поліролі для транспортних засобів.

Що таке автополіролі?
Поліролі – це особливі хімічні склади. Вони призначені для захисту від отриманих в бою з дорогами та погодою ушкоджень. Також поліролі для авто забезпечують повноцінний догляд за машиною та виконують широкий спектр робіт:
  • профілактика виникнення подряпин;
  • відновлення та повноцінний захист від зовнішніх факторів.
Категорії 
Фахівці підрозділяють поліролі на 5 основних категорій:
  • Захисні поліролі на основі восків;
  • Захисні засоби на основі полімерів;
  • Швидкі поліролі (Експрес формат);
  • Абразивні поліролі;
  • Засоби, збагачені кольоровим пігментом.
Поліролі

Як правильно застосовувати поліролі 
Нерідкі ситуації, коли потрібен комплексний підхід при догляді за автомобілем. Іноді доведеться пустити у справу не менше 2-х різних складів.

Абразивні поліролі
Коли кузову необхідна процедура шліфування, на допомогу приходять автомобільні поліролі абразивного типу. Тверді частинки можуть знаходитись у складі однієї з 3 фракцій: 
  • крупно-;
  • середньо-;
  • дрібноабразивні фракції.
Вибирають з огляду на те, наскільки серйозні дефекти отримав лакофарбовий шар авто.

Спочатку слід почати полірувати засобом із середньою фракцією. Ним слід обробити місце дефекту. Робити це треба обережно, щоб не зчистити фарбу на кузові до шару ґрунтовки. Після завершення коригуючого полірування потрібен вплив тонкоабразивної категорії засобу. Помітний дефект практично зникає при грамотному та акуратному підході.

Як тільки завершується фінальна абразивна реставрація, авто треба протерти сухою тканиною без ворсинок (в даному випадку найкраще підійде неткане полотно).

Воскові поліролі 
Далі треба придати блиск та лоск окремим частинам транспортного засобу. Тут на допомогу прийдуть склади на базі воску. Вони дешеві, але дуже нестійкі. Вам доведеться щоразу повторювати процедуру, як тільки бездоганне сяйво стане тьмянішим або зовсім пропаде.

Полімерні поліролі
Найбільш стійким та дорогим варіантом буде поліроль для авто на основі сучасних полімерних частинок. Вони виготовляються з таких синтетичних матеріалів, як: 
  • тефлон;
  • уретан;
  • поліуретан;
  • різноманітні добавки. 
Полімерні поліролі порадують яскраво вираженими захисними властивостями: вони чудово протистоять механічним впливам, не дають волозі зіпсувати авто. Це стає можливим через те, що після застигання полімери утворюють міцну та гладку оболонку, котрій не страшні засоби від зледеніння доріг, дощ та град, міський зміг та багато іншого.
Вони повертають блиск новизни кузову та зберігають його в рази довше, ніж воскові аналоги. Такі поліролі майстерно відображають промені денного світла та світла від автомобільних фар. Радимо придбати спеціальну машинку для авто полірування. Результат вас дуже здивує.

Поліролі

Кольорові поліролі
Якщо дефекти незначні та не дуже помітні, їх можна ретушувати за допомогою збагачених кольором поліролей. Їх використовують, коли на кузові з'явилися зовсім дрібні та майже непомітні потертості, тріщини або подряпини. Виробники пропонують широку відтінкову палітру. Мінус – вони не надають ніякого захисту, це дуже нестійка поліроль. Вже через півмісяця автівка буде потребувати повторної обробки.

Коментарі

  1. Дякую за статтю!
    Інформативно!
    Тут я довіряю тільки справжнім перевіреним майстрам!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за корисну інформацію, тепер я знаю як вибирати якісний поліроль!👍🏼

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за корисну статтю. Скористаюсь порадами

    ВідповістиВидалити
  4. цікава та корисна інформація для будь-яких водіїв а особливо новачків

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую! Була корисна інформація, ще й від перевіреного майстра!дуже цікава, а особливо для новачків!

    ВідповістиВидалити
  6. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую за корисну інформацію, тепер я знаю як вибирати якісний поліроль!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар