Автомобільні килимки: функції та переваги

Автомобільні килимки
Автомобільні килимки повинні завжди бути в салоні будь-якого автотранспортного засобу. Особливо пасажирського типу. Для цього є багато, часом не зовсім очевидних причин. 

Корисні функції
Все просто і лежить на самій поверхні:
  • Килимки для авто утримують бруд та вологу з вулиці та не дають їм потрапляти на металеві складові кузова та салону, де розміщуються водій та пасажири.
  • Надають внутрішньому простору авто естетично красивого та акуратного зовнішнього вигляду. 
  • Допомагають довше зберігати чистоту навколо вас за будь-якої погоди. 
Які бувають килимки для авто?
Різноманітність цієї продукції може змусити очі розбігтися від кількості запропонованих варіантів:
  • NBR (Нитрилова високотехнологічна гума);
  • Старий добрий текстиль;
  • Силіконові (з ПВХ); 
  • 3-Д формату;
  • Модельні та універсальні варіанти;
  • Термопластові моделі; 
  • Виготовлені із полімерів; 
  • Класичні із гуми. 
Автомобільні килимки

Правила грамотного догляду 
Килимки для авто досить витривалі, довговічні та практичні. Тільки їм потрібно періодичне очищення від пилу, вологи та бруду, що скупчуються всередині. Чищення різняться залежно від матеріалу виготовлення. 
Гумові моделі погано переносять агресивну дію ультрафіолету. Сушіння на відкритому повітрі має проводитися в тіні або під навісом. Рекомендовано після проведення водних процедур витерти їх сухою тканиною, та знову повернути на штатні місця.
Не допускайте, щоб на них потрапляла гальмівна рідина на основі гліколю або ацетону.
Періодично витрушуйте ці корисні пристрої та мийте водою. Важливо не забувати, що в них неминуче накопичуються дрібні камені та пісок. Вони працюють як повноцінний абразив. Якщо не робити чищення, то в підлозі салону одного разу з'являться дірки.
Ніколи не сідайте в машину у взутті з високим підбором. Шпильки взагалі протипоказані. Інакше ви самі поставите під загрозу свою безпеку, пасажирів, інших учасників дорожнього руху. Вибирайте моделі взуття із суцільною підошвою або на невеликому підборі. Під час водіння додаткові проблеми не потрібні нікому. До того ж, ви зможете не тільки зіпсувати килимок, але й отримати травму або потрапити в аварію з вини неправильно обраного взуття.

Автомобільні килимки

 Як правильно встановити авто килимки?
  • Почнемо з того, що їх треба грамотно підібрати в залежності від моделі та розташування гальма, педалей зчеплення та інших важливих елементів керування під час руху. Якщо підібрати конкретний варіант невірно, то може статися лихо. 
  • Слідкуйте, щоб килимок не чіплявся за педаль газу або гальмо. Також вони повинні щільно прилягати до підлоги салону, не задиратися та не створювати складки. Про них можна спіткнутися та отримати травму. Слідкуйте за тим, щоб фіксуючі гачки або кліпси для монтажу були у справному положенні, адже вони часто ламаються під час використання миття. Килимок не повинен заповзати під педалі транспортного засобу. Якщо ви виявили несправність, слід замовити гідну заміну і забезпечити бездоганне кріплення. 
  • Якщо ви обзавелися неоригінальними моделями, потрібно оснастити їх надійними кріпленнями самостійно. Це дуже важливий момент. 
  • Особливу увагу слід приділити килимку біля місця водія. Він не повинен заважати правильному функціонуванню педалей, не зачіпати їх. 
  • Завжди вибирайте ті моделі, що оснащені додатковими спеціалізованими шпильками для більш надійної фіксації. 
  • Килимки не повинні перекривати один одного навіть частково, інакше вони неминуче ковзатимуть. 
  • Деякі авто моделі застосовуються в різні пори року.

Коментарі

  1. Можу сказати що килимки дійсно корисні так як вони не те що утримують бруд так і ще можуть машині додати антураж і красу

    ВідповістиВидалити
  2. Цікава стаття.
    Дякую за інформацію 👍
    Тепер буду думати, який краще килим вибрати!

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаво та інформативно. Завдяки статті зміг вибрати оптимальний варіант для себе!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за таку цікаву інформацію.
    тепер буду знати які килими можна обирати!

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за таку цікаву інформацію!
    тепер буду знати які килими можна обирати)

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже інформаційно-пізнавальна стаття, я навіть подумати не могла, що є настільки багато видів килимків. Завжди гумові килимки сушила на сонці, адже не знала, що ультрафіолет може нанести шкоду. Більше не буду)

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую за цікаву інформацію.Килимки дуже стильні и гарні, завдяки статті,визначився що саме такі хочу килимки в машину.

    ВідповістиВидалити
  8. Цікаво те, що виявилось стільки різних видів килимів! Знала гумові та й все😂 Дякую за інформацію!
    Потрібно дбати як про комфорт, чисто у та безпеку на дорозі!

    ВідповістиВидалити
  9. Я не уявляю як можно обійтись без килимка в автомобілі. Я думав, що це в першу чергу естетичність і чистота в салоні, але все набагато складніше. Це і безпека ваша і ваших пасажирів,головне їх правильно підібрати.

    ВідповістиВидалити
  10. Я більше вважаю за краще старий добрий гумовий килимок, звичайно, він не дуже красивий, але його легко мити і чистити від бруду.

    ВідповістиВидалити
  11. Дякую за цікаву інформацію. В майбутньому стане в нагоді.Килимки дуже стильні и гарні.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар