Багажник на даху авто

Багажник на даху авто

Важко уявити життя у сучасному мегаполісі без легкового автомобіля. Багажник на дах часто здатний вирішити проблему перевезення вантажів, коли вони не поміщаються у стандартний багажник. Ви з комфортом візьмете з собою човен, спортивний або садовий інвентар, інструменти, рибальські снасті, велосипеди та багато іншого.

Навіщо потрібний багажник на даху?

Якщо ви їдете на дачу, ваша робота пов'язана з роз'їздами, можна взяти в подорож намет та інші потрібні на природі речі. Такий багажник ідеальний, якщо ви любите подорожувати або активно рухатися на великі відстані.

Багажник на даху авто

Які вони бувають?

Асортименти багажників для монтажу на дах легкових авто досить різноманітний:

  1. Базова класика: універсальний варіант. Його можна встановити на будь-яке легкове авто. Поперечки та перекладини дозволяють кріпити різноманітний вантаж. Для зниження ризику втрати свого майна можна передбачити додаткові види кріплення.
  2. Для експедицій: схожий на кошик, розбитий на комірки для зберігання предметів різних габаритів від ліхтарика до відбійника або запасної камери для колеса. Чудовий формат для рибалок, мисливців та затятих екологічних туристів. Також гілки дерев завдадуть даху вашого авто куди менше пошкоджень.
  3. Для велосипедів: спеціально розроблена конструкція для безпечного перевезення будь-якого спортивного інвентарю. Кріплення розташовані так, щоб нічого не втратити або не пошкодити в дорозі.
  4. М'який або жорсткий автобокс: бруд та атмосферні опади не доберуться до даху вашого легкового транспортного засобу. Жорсткий варіант дуже нагадує сумку. Виготовляється із жорсткого та практичного пластику.

Спочатку подумайте, що транспортуватимете. Тоді ви не помилитеся з вибором різновиду багажника на дах легкового автомобіля.

Багажник на даху авто

Незаперечні переваги

Конструкція дозволяє без причепа та найму перевізника самому брати в дорогу вантажі, які не вміщуються в класичний багажник. Купуйте лише у надійних виробників. Тоді багажник прослужить довго і ніколи вас не підведе, навіть якщо мандрувати ви плануєте на пристойні відстані.

Вибирайте ті моделі, що пройшли на заводі якісну обробку для захисту від корозії. Багато відомих виробників гарантують, що вібрації та шум з їхньої провини під час руху авто не виникне.

Система відрізняється малою вагою. Вона не створює значних навантажень на кузов транспортного засобу. Всі роботи з монтажу та демонтажу не заберуть багато сил та часу.

Деякі зауваження щодо швидкісного режиму

Якщо у вас на даху авто багажник з вантажем, слід пам'ятати про важливість обмеження швидкості руху. На показник впливає така величина, як маса вантажу з поправкою на траси, що діють на окремих ділянках, вимог до переміщення. Заборонено перевищувати поріг 130 км/год.

Багажник на даху авто

Як підібрати багажник на дах

Рекомендуємо дотримуватися простих правил:

  • Виберіть різновид багажника на дах легкового авто з поправкою на модель та марку транспортного засобу;
  • Конструкція не повинна створювати проблем для експлуатації заднього капота та багажника;
  • Вибирайте модель з урахуванням максимального запланованого навантаження з допуском на можливе її перевищення;
  • Не заощаджуйте на якості. Система має бути створена на базі міцного та надійного пластику або нержавіючого сплаву (сталь);
  • Не обов'язково купувати продукцію іменитих брендів. Але радимо ознайомитися не тільки з тим, що виробляє компанія, але й з відгуками покупців;
  • Дешева продукція не прослужить довго. Купуйте конструкції хоча б із середнього цінового сегмента.
Багажник на даху авто

Коментарі

  1. Щиро дякую за сайт на українській мові. Автоматика це моя улюблена тема. Підписуюсь на сайт і зберігаю собі в закладках. Очікую на нові статті.

    ВідповістиВидалити
  2. Багажник дуже необхідна річ при переїзді або подорожі в іншу країну, коли з собою треба взяти пів квартири. А за максимальну швидкість я не знала, тому для мене стаття була корисною.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже користна стаття,особливо зараз,коли богато хто переїздить ,а речі не завжди поміщаються !

    ВідповістиВидалити
  4. У мене в машині багажника немає, але є причіп, в нього, можна дуже багато покласти речей, так як ми з сім'єю часто їздимо на відпочинок. Але великий мінус причепа, потрібно більше місця для маневрів, і дуже з ним багато не зручностей, тому я думаю, щоб купити собі багажник, але поки я дуже довго не міг обрати, якого типу багажник купити. Завдяки вашій статті, я зміг визначитися зі своїм вибором. Але все одно, пораджуся з товаришами і подивлюся різні огляди.

    ВідповістиВидалити
  5. Такий багажник просто необхiдний для сiмейного вiдпочинку, а обмеження швидкостi не засмучують, вважаю це нормальним

    ВідповістиВидалити
  6. Завжди рахувала, що багажник на даху- це так не гарно. А завдяки вашій статті ми змогли обрати максимально зручний і компактний, який псує зовнішній вигляд машина. А також, це дуже єкономить місце в машині. Дякуємо за чудову інформацію

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже корисна стаття, завдяки ній ми з чоловіком змогли правильно підібрати зручний і компактний багажник.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар