Машина Новатор

Машина Новатор

 Розробником бронемашини Новатор є приватна компанія «Українська бронетехніка» (Ukrainian Armor), яка зареєстрована в Києві. Конструкторсько-виробниче підприємство розпочало активну розробку броньованих бойових автомобілів ще у 2014 році. За цей час компанія змогла створити та повністю довести до серійного виробництва модель «Новатор».

«Українська бронетехніка» і раніше займалася бронюванням техніки та випускала інкасаторські авто для банків. Перший досвід у виробництві броньованого військового транспорту компанія здобула у 2014 році, коли на замовлення волонтерів виготовила броньований автобус на шасі ЗІЛ-131 для евакуації цивільних осіб з зони АТО. Він і зараз на ходу та бере участь у військових навчаннях.

15 грудня 2017 р. демонстраційний зразок бронемашини під іменем «Варта-Новатор» був уперше представлений Національній гвардії України.

У червні 2018 р. бронемашину було представлено міністру оборони України під називанням броньований спеціалізований автомобіль «Новатор» та авто було запропоновано для ЗСУ.

В жовтні 2018 р. озброєний варіант машини «Новатор» з встановленою в кузові пусковою установкою «Стугна-П» був представлений на виставці «Безпека та зброя», що проходила в столиці, і в цьому ж року авто «Новатор» передали до Збройних сил, а в наступному ЗСУ отримали 40 машин «Новатор».

Машина Новатор

Характеристики машини «Новатор»

Бронемашина побудована на шасі американського повнопривідного пікапа Ford F550, та має звичайне компонування з переднім розташуванням двигуна, броньованою 5-ти містною, 4-х дверною кабіною в середній частині машини, в кормовій частині автівки розташований вантажний відсік. Всі двері забезпечені посиленими ригелями, обладнані замками. Скло броньоване та куленепробивне.

Корпус машини виготовлений із броньових сталевих листів та згідно з заявою виробника, забезпечує належний рівень захисту за державним стандартом України. Він захищає від пострілу кулею ЛПС із 7,62-мм снайперської гвинтівки з дистанції до 10 метрів, а також від вибуху двох ручних гранат РГД-5 під колесом чи днищем.

Шини оснащені кулестійкими вставками «RunFlat System».
У кожній із 4-х дверей зроблена амбразура
для ведення вогню зі стрілецької зброї, у даху кабіни - люк.

Двигун - 6,7-літровий V-подібний 8-циліндровий турбодизельний від компанії Ford, а коробка передач - автоматична шестиступінчаста.

За даними виробника, військова машина обладнана обігрівачем «Webasto», кондиціонером, системою автоматичного пожежогасіння, має вантажопідйомність 2000 кг і може перевозити п'ять чоловік та майже 2000 кг вантажу, радіус розвороту авто становить вісім метрів.

Спочатку бронемашину було представлено без зброї, однак пізніше було помідомлено, що на дах може бути при бажанні встановлений кулемет НСВ «Крута» або його український аналог КТ-12,7.

Машина Новатор

Обладнання машини «Новатор»

  • На передньому бампері розміщена лебідка з тяговим зусиллям 8000 кг та 25-метровим синтетичним тросом.
  • Авто може бути додатково обладнане відеокамерою заднього виду з виведенням зображення на монітор у водія, та приладом супутникової навігації.
  • У вантажному відсіку при бажанні можуть бути встановлені сидіння для розміщення десанту або кріплення для фіксації нош з пораненим.

Машина Новатор

Переваги авто

Головна перевага «Новатора» - це захист екіпажу. Бронекапсула захистить людей при підриві 6 кг у тротиловогому еквіваленті, та при обстрілі зі зброї калібром 7,62х39 з дистанції 10 м. Іншими словами, «Новатор» буде оптимальним військовим транспортом. До того ж, усередині тут досить зручно та комфортно. Є окремий обігрівач, автоматична система пожежогасіння, фільтро-вентиляційна установка, система видалення порохових газів тощо. Навіть індивідуальні "штурманські" LED-ліхтарі для кожного бійця.

«Українська бронетехніка» постійно модернізувала наступні покоління, прислухалася до критики та активно впроваджувала покращення. Незмінним залишався лише принцип високого захисту екіпажу. «Цьогорічний «Новатор» – це вже зовсім інший автомобіль, ніж навіть 2 роки тому, хоча зовні нагадує попередню модель».

Машина Новатор

Коментарі

  1. Сподіваємось що такі українські машинки прискорять нашу перемогу. Знайомий військовий мав досвід в її використанні.

    ВідповістиВидалити
  2. така бронемашина виглядае дуже чудово для використання ЗСУ, але погано що їх дуже мало, та складові для виговлення закордонні

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже на це сподіваюсь, що розробка, "прокачка", та запуск у виробництво такої бронетехніки, як наш "Новатор", дасть могутній поштовх, натхнення і іншим Українським виробникам, та неодмінно добавить до нас поваги на зовнішніх ринках ⚔️

    ВідповістиВидалити
  4. Ось це дійсно справжня машина! З такою будь куди,всюди проїде. Круто, що є люди і компанії, які виготовляють такі міцні машини. Сподіваюсь у майбутньому таких моделейбуде багато на ринку.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар