КАСКО, що це таке, та чи обов’язково оформлювати

Каско страхування

Каско — це страхування транспортного засобу з подальшою фінансовою компенсацією за ризики, які можуть статися під час експлуатації автівки. Розрізняють повне і часткове страхування. Різниця в сумі, яку отримає власник транспортного засобу – повну, чи ту, яка частково покриває отримані збитки.

Каско покриває різні ризики, серед них: викрадення, дефекти після стихійних лих, в також наслідки дорожньо-транспортних пригод.

Щоб оформити собі страхування, варто обрати необхідний пакет послуг і звернутися до консультанта, залишивши свій номер на сайті, або ж прийди в страхову компанію самостійно.

У нових клієнтів страхування Каско перед оформленням виникає багато питань, серед них:

1. Що ж таке страхова сума?

  • Це платіж, який отримує власник автівки згідно з договором страхування, якщо настане один із вищезгаданих ризиків.

2. Що робити, якщо настав страховий випадок, щоб отримати гроші?

  • Перш за все потрібно мінімізувати отримання пошкоджень, щоб були менше збитки. На місце, де автомобіль отримав пошкодження потрібно викликати відповідальні служби, та обов'язково оформити подію документально. А далі діяти згідно з умовами договору.

3. Протягом скількох днів потрібно повідомити про пошкодження, та як швидко можна отримати компенсацію?

  • Є лише три дні, щоб повідомити про те, що авто зазнало пошкоджень. Але відшкодування буде не відразу, а протягом 19 календарних днів. І це лише за умови, що весь список документів та інформації було надано страховій компанії.

4. Чи завжди потрібна поліція, щоб зафіксувати пошкодження транспортного засобу?

  • Якщо після ДТП немає загиблих та постраждалих, то можна скласти Європротокол, якщо вдасться домовитися про таке рішення з іншим учасником ДТП. Але за такої умови сума, яку отримає власник транспортного засобу, буде у розмірі не більше 50 тисяч гривень. Але в договорі можуть бути прописані інші умови, які дозволяють обійтися без компетентних органів.

Каско що це таке

Переваги страхування автомобіля Каско:

  • у якості бонусу будете мати знижку на послуги СТО у партнерів;
  • є підтримка клієнтів 24/7 у форматі онлайн;
  • консультації фахівців при ДТП та допомога в оформленні Європротоколу.

Як оформити КАСКО?

Щоб оформити страхування, то потрібно зібрати документи згідно переліку. Але це не стандартний набір, тож для оформлення потрібно:

  • паспорт і ІПН особи;
  • права;
  • документ, що засвідчує реєстрацію транспортного засобу;
  • документ на право власності автівкою;
  • документ, де вказана сума, скільки вартує транспортний засіб.

Іноді фахівці КАСКО можуть попросити додаткові документи.

Зверніть увагу!

Якщо за кермо сідають і ваші члени родини, то потрібно внести їх паспортні дані до страхового документа.

КАСКО, що це таке, та чи обов’язково оформлювати

На що варто звернути увагу перед покупкою поліса КАСКО

  • Перш за все потрібно відповісти собі на питання, які ризики важливі для вас як для власника авто.
  • Перед підписання, потрібно прочитати договір, щоб знати усе «підводне каміння».
  • Важливо розуміти вірне трактування слова «збитки» або «автівка не підлягає відновленню». Щоб в разі настання таких випадків розуміти, чи маєте ви право на відшкодування коштів.

КАСКО - це не обов’язкове страхування. Але цей вид страхування набирає обертів популярності, адже, якщо ОСЦПВ страхує відповідальність водія, але виплати при цьому отримує лише потерпілий, який постраждав з вини водія. З переваг володіння страховим полісом КАСКО - виплати отримує власник транспортного засобу, адже він фінансово застрахував своє майно.

Тож якщо ви хочете мінімізувати свої витрати у разі пошкодження авто, то вам потрібно звернутися до менеджерів страхової компанії. Вони проконсультують та допоможуть обрати вигідні умови.

КАСКО, що це таке, та чи обов’язково оформлювати

Коментарі

  1. Дякую, за цікаву інформацію. Дуже корисна послуга. Потрібно зробити собі таку страховку, і обов'язково пораджу своїм близьким і знайомим, думаю їм с подобається. Чудово, що є підтримка для клієнтів 24/7. Знижка на послуги СТО. Легке оформлення, дякую за інформацію.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар