Аферисти чи спеціалісти? Як не переплатити на шиномонтажі.

У наш час автомобільне шахрайство набуває все більшого розповсюдження. Водієві варто бути уважним та обізнаним, щоб не втрапити на гачок. Часто водіїв дурять там, куди вони звертаються за допомогою – на сервісах технічного обслуговування.  За можливістю користуйтесь перевіреними автосервісами, проте, якщо такої можливості немає – ось кілька дієвих порад.

Перед тим, як замовити виконання послуги на шиномонтажі, варто уважно оглянути прайс. Особливо, зверніть увагу на те, що якщо вартість заміни гуми або балансування коліс нижча, ніж середня ціна в інших місцях, то, можливо, доведеться доплатити за дії, які зазвичай входять у вартість. Детально проговорюйте замовлення та уточнюйте, що в нього входить, як це відбуватиметься, яка буде кінцева вартість, щоб вам не довелось платити за купу зайвих і безкорисних сервісів.

Серед популярних хитрощів – пропозиція накачати шини азотом. Така практика використовується механіками у професійних перегонах, аби у випадку аварії на величезній швидкості розірване колесо не зайнялось. Проте, натомість азоту неосвіченим та недосвідченим водіям легко можуть закачати у шини звичайнісіньке повітря з компресора за ціною простого двоатомного газу.

Друга за популярністю афера – це передчасна заміна вентилів на колесах. Автолюбителям  пропонують поставити нові вентилі, посилаючись на те, що старі зношені, а значить –  небезпечні. Можливо воно й так, але строк служби вони мають такий самий, як і комплект покришок, до яких вони йшли. Враховуйте це, якщо раптом отримаєте заманливу пропозицію шиномонтажників.

Ще одна "фішка" за яку можуть просити додаткову плату на СТО – це датчики тиску повітря в шинах. Зазвичай це входить у вартість, проте монтажники можуть спробувати нагріти руки на новоспечених водіях.

Аферисти чи спеціалісти? Як не переплатити на шиномонтажі.

Також у сервісі можуть підкласти на посадкову площину невеликий предмет у момент монтажу диска на балансувальному верстаті. Диск спричинить відчутне биття, а «майстер своєї справи» відразу запропонує виправити дефект на новому дископравочному верстаті – за окрему доплату, звичайно. Якщо сумніваєтесь – придивіться до дисків і, власне, до роботи самого майстра. Можливо, варто змінити місце обслуговування. 

Виконуючи складніші роботи, з вас можуть зажадати плату і за зняття, і за установку шин. Отож уточнюйте вартість послуг заздалегідь. Такі маніпуляції поширені у розпал сезону, коли всі «перевзуваються» – на початку зими та навесні, ближче до літа. 

Ви можете натрапити на сумнівні послуги, як  «змащення болтів», «зняття ковпаків», «упаковування шин» та інші. Варто пам'ятати, що в хороших майстернях все це робиться безкоштовно. Тому варто користуватися перевіреними шиномонтажними сервісами. «Майстри» можуть не тільки виманити гроші, але і неякісно виконати роботу. Погано встановлені або накачані колеса – серйозна загроза вашій безпеці. Більш того, некваліфіковані майстри можуть нашкодити й самому автомобілю – вам доведеться шукати новий сервіс, де все перероблять, а це може обійтися у круглу копійку.

Зважайте на деталі та не соромтесь перепитувати, уточнювати, якщо вам щось незрозуміло або в переліку цін цього не зазначено. На початковому етапі ви зможете виявити недобросовісних «спеціалістів» і зберегти свої нервові клітини та гроші.

Аферисти чи спеціалісти? Як не переплатити на шиномонтажі.

Коментарі


  1. ваша стаття була дуже корисна . всі ми знаєм що на сервісі можуть трохи "наваритись" на золотніках , але фішка за газ мені дуже сподобалась . я з вами згоден , що потрібно бути уважним в подібних організаціях і домовлятись за все наразу .

    ВідповістиВидалити
  2. Так, а ще у розпал сезону, і у нормальній майстерні можуть поставити в "чергу", якщо дуже вже сперечатися з майстром по оплаті послуг і т.д. Завжди спочатку консультуюсь із знайомими...

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за корисну актуальну інформацію!
    Завжди остерігаюсь "додаткових послуг" зі сторони СТО, матиму на увазі ваші поради.

    ВідповістиВидалити
  4. в наш важкий час все знати та вивчити неможливо тому коли трохи переплатили то непотрібно нервувати а сприйняти як пожертву або милостиню

    ВідповістиВидалити
  5. в наш важкий час неможливо все знати та вивчити тому до де яких дрібниць потрібно відноситись як до пожертви чи доброчинності

    ВідповістиВидалити
  6. Дійсно корисна і цікава стаття! Якщо є знайомі в цій сфері, то краще заїздити до них. Навіть банально поцікавитись що до чого зайвим не буде)

    ВідповістиВидалити
  7. Люблю читати ваші корисні поради. Це завжди корисно знати , і власникам свого авто , так і тим людям, які планують придбати машину. Можна ділитись досвідом.

    ВідповістиВидалити
  8. Хотілось би подякувати за ваші статті та поради, але кожному чоловікові про обслуговування свого авто мабуть потрібно знати все, якщо ти не хочеш переплачувати.

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже корисна інформація, особливо для мене. Водіїв жінок розводять на гроші набагато частіше, ніж чоловіків. Завдяки вашій статті, наступний раз буду вже обізнана в цих аферах.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар