Чи варто мити машину взимку?

Питання доволі складне, тому що існує безліч думок на цей рахунок. Поняття «чисте авто» для кожного автомобіліста має індивідуальне значення. Хтось кожний день відвідує спеціалізовані заклади для мийки машини, хтось самостійно миє авто один раз на сезон, а хтось, взагалі, сподівається, що дощ помиє.

Догляд за автомобілем – процес, який вимагає ґрунтовних знань про роботу з матеріалами та їх взаємодію один з одним.

Проте, якщо з мийкою авто влітку більш-менш питань не виникає, то взимку треба розібрати усі «за»і «проти».

Отже, чи варто мити машину взимку?

Одні вважають, що в цьому нема потреби, і роблять це вкрай рідко. А інші категорично з цією думкою незгідні, бо взимку, навпаки – більше бруду, аніж влітку, і мити авто треба частіше.

У сучасних кліматичних умовах, зимовий сезон вже не асоціюється з чимось білим і чистим. Із-за використання хімічних реагентів, все частіше можна побачити на дорогах багнюку й слякотиння, яке забруднює транспортні засоби. Взимку, до вже звичних ворогів поверхні автомобіля піску та щебеню, додаються ще й реагенти. Отже, враховуючи обставини, кількість «за» на користь миття збільшується у геометричній прогресії.

По-перше, їздити в чистому авто приємно незалежно від пори року. Душа та очі радіють, коли машина блискуча, свіжа та охайна. Водій та пасажири отримають від поїздки лише позитивні враження.

По-друге, сіль та інші хімічні речовини, якими обробляється дорога, від довгої взаємодії з поверхнею кузова спричиняють появу корозії. Спочатку вони глибоко проникають в усі тріщинки та навіть мікроскопічні місця відколу і починають руйнувати структуру лаку та фарби. Потім досягають металу і запускаються корозійні процеси. В тандемі із брудом та осадами від вихлопних газів, деструкційні процеси запускаються і протікають куди швидше. Хоч працівники дорожніх служб запевняють, що реагенти не несуть шкоди, досвід власників доводить протилежне.

Чи варто мити машину взимку

Уже через кілька сезонів від впливу хімії на кузові можна буде виявити невеликі коричневі крапки, котрі згодом будуть збільшуватися і розростатися. Якщо своєчасно не вжити заходів, то плями розповзуться по всьому кузову. Позбутися від корозії та іржі коштуватиме чималих грошей, тому що, швидше за все, вам буде потрібно повністю перефарбовувати автомобіль. Тож треба вчасно змивати агресивний мікс, який осідає товстим шаром на авто, щоб зберегти естетичний вигляд сьогодні й гроші в майбутньому. Мийка авто обійдеться вам дешевше, ніж порятунок кузова від осередків іржі.

Окрім того, на хромованих елементах, наприклад, на дисках, арках, порогах, тощо. Також можна простежити негативний вплив солей, які розчиняються у відталій воді. Зазвичай, вони мають вигляд темних плям.

З урахуванням усіх аргументів, робимо висновок, що мити автомобіль взимку потрібно з періодичністю хоча б раз на місяць, якщо ви хочете якнайдовше зберегти гарний стан автомобіля.

Чи варто мити машину взимку?

Коментарі

  1. Дуже корисна стаття. Із власного досвіду можу сказати, що коли на вулиці температура повітря ще плюсова, то вода із калюж і усілякий бруд можуть налипнути на деталі, а під дією мінусової температури в майбутньому замерзнути. Пощастить, якщо це буде незначна деталь, яку нескладно замінити. Проте подібна ситуація може скластися з двигуном або чимось не менш вагомим. И тоді порятунок автомобіля влетить вам у чималу суму! Щоб цього не допустити, краще вчасно мити свою машину та стежити за її чистотою під капотом.

    ВідповістиВидалити
  2. Варто, але варто робити це правильно от так

    ВідповістиВидалити
  3. Бачте добрі люди в Україні дуже велика вологість повітря скрізь і тому саме техніка вдвічі швидше починає гнити тим паче що якщо вона і не нова.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар