Дзеркала заднього виду

Дзеркала заднього виду

Для безпечної їзди водіям треба добре відчувати дорожні обставини. Є велика кількість факторів, які водій має врахувати при виборі маневру.  Від цього залежить безпека  усіх учасників руху. Дзеркала заднього виду допомагають контролювати все, що відбувається на дорозі. Завдяки їм, багато водіїв уникли автопригод із сумним фіналом. Проте, щоб використання дзеркал було максимально ефективним, важливо правильно їх встановити та налаштувати, щоб кут огляду був якнайширшим. Водії, які нехтують цим, наражають на небезпеку не лише себе, а й усіх інших учасників руху. Небезпека може утворитися у процесі випередження або обгону. Тож щоб уникнути подібних ситуацій зверніть увагу на те, чи правильно встановлені та налаштовані ваші дзеркала. Їхня позиція має максимально збільшувати площу огляду довкола авто. У сучасних дзеркалах встановлений електропривід, завдяки якому процес налаштування стає простішим. В інших випадках це доведеться робити вручну.

Бокові дзеркала

В автомобільних бокових дзеркалах як справа, так і зліва, ви маєте бачити задню чверть панелі авто зліва і справа.  Оптимальне відображення авто має бути не більше 2-х сантиметрів. Воно має забезпечити вам видимість інших транспортних засобів збоку та позаду. Орієнтуйтесь на лінію горизонту, коли налаштовуєте – вона має бути трохи нижча за уявну лінію розподілу дзеркала навпіл. 

Дзеркало заднього виду

Головна функція дзеркала заднього виду – забезпечувати показ обставин на дорозі позаду автомобіля. У процесі налаштування такого дзеркала, вам варто звернути увагу на те, чи збігаються центральні точки заднього скла та дзеркала. Таке розташування дає змогу отримати максимальну видимість через скло заднього виду. 

Таким чином, після налаштування усіх дзеркал водій отримає широкий кут огляду, що дозволить йому адекватно оцінити дорожню ситуацію і врахувати усі фактори.

Дзеркала заднього виду

«Сліпі зони»

«Сліпа зона» – це зона, яку не охоплює ані дзеркало заднього виду, ані бокові дзеркала. Ця частина простору в задній частині авто не входить у поле зору водія. Неправильне налаштування може спричинити появу «сліпої зони».

 Щоб уникнути її, можна провести невеликий експрес-тест: людина має повільно обійти авто, а водій - спостерігати за його рухом крізь дзеркала. Якщо людина щезає з виду в одному дзеркалі та відразу з’являється в іншому – це означає, що «сліпих зон» немає і дзеркала відкалібровані з урахуванням усіх нюансів.

З розвитком нових технологій, серед водіїв з’явилась тенденція на використання дзеркала заднього виду з відеореєстратором. Цей девайс легкий у використанні та може використовуватись не лише як відеореєстратор, а й для забезпечення кращого огляду. Найчастіше він має підключення до камери заднього виду, що допоможе охопити більший простір. Ви можете обрати кут огляду. Рекомендований мінімум – це 120 градусів.

Дзеркала заднього виду

Коментарі

  1. Чудово, що є ваш сайт і все детально розписано

    ВідповістиВидалити
  2. Читаючи статті даного сайту, можна вивчити нюанси водіння та догляду за авто. Не знала, що зараз в дзеркалах є електропривід

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар