Як зберегти своє авто у гарному технічному стані

Як зберегти своє авто у гарному технічному стані
Кожен власник автомобіля хоче, щоб він прослужив якнайдовше і при цьому зберігав найкращі свої технічні характеристики. Чи реально це? Насправді, реально. Ми розкажемо, як правильно експлуатувати автомобіль, щоб він довго залишався на ходу.

Двигун

Бережіть двигун. Не перенавантажуйте його. Уникайте інтенсивних розгонів, роботи на понижених і великих обертах. Тоді деталі не так швидко зносяться. 

Своєчасно міняйте масло та стежте за його рівнем.

Ходова

Від наших розбитих доріг дуже страждають підвіска, підшипники. Намагайтесь об’їжджати ями. Якщо це неможливо, пригальмуйте перед ямою і долайте її вже накатом. Так підвіска розвантажиться. Не гальмуйте в самій ямі, бо цим ви перевантажите ходову.

Турбокомпресор

Якщо у двигуна вашого авто є турбокомпресор, то не вимикайте його одразу. Він має трохи попрацювати на холостому ходу, щоб охолонути.

Коробка передач

Щоб не перенавантажувати коробку передач, також слід уникати інтенсивної їзди. Водіть плавно, повністю тисніть на педаль зчеплення. Не вмикайте задній хід, поки авто повністю не зупинилося. Власникам коробки «автомат» при тривалій зупинці слід вмикати «нейтрал».

Шини

Щоб шини служили довго, різко не гальмуйте і не маневруйте. Уникайте швидкої їзди. Стежте за тиском в шинах, розвалом сходження. Якщо їдете по поганій дорозі, вибирайте найменшу швидкість.

Як зберегти своє авто у гарному технічному стані
Подача палива

Щоб зберегти систему подачі палива, заправляйте її лише якісним пальним. Дешеве пальне містить механічні домішки та хімічні складові, які забруднюють форсунки, фільтри, прискорюють зношення насосу.

Заправляйте завжди повний бак і не їздіть з малою кількістю палива, адже воно охолоджує бензонасос.

Акумулятор

Завжди стежте за тим, щоб акумулятор був заряджений. Регулярно перевіряйте, скільки залишилося електроліту. Долийте дистильованої води, якщо електроліт не закриває пластини. Радимо інколи заряджати акумулятор від побутової електричної мережі.

Зчеплення

Для того, щоб зчеплення прослужило довго, запам’ятайте такі правила:

  • не кидайте різко педаль;
  • не натискайте на неї занадто довго;
  • не рушайте, коли двигун набрав високі оберти;
  • не їздіть в натяг або, коли педаль напіввідпущена.

Гальма

Для того, щоб зберегти гальмівні колодки, для гальмування частіше використовуйте двигун. Обирайте оптимальну швидкість і заздалегідь стежте за кольором світлофорів. Цим ви не тільки збережете колодки, а й зекономите паливо. Уникайте калюж, щоб колодки е зазнали різкого перепаду температури.

Дверцята

У дверях є чимало механізмів: скло підйомники, замки. Щоб вони не псувалися, дверцята треба закривати плавно.

Склоочисники

Якщо на склі є бруд, лід, пісок, не можна використовувати склоочисники. Через абразивні часточки їх щітки швидко зношуються, а на склі швидко з’являться глибокі подряпини.

Як бачите, рекомендації дуже прості. Якщо ви їх запам’ятаєте, то зможете надовго зберігати авто у гарному технічному стані.

Як зберегти своє авто у гарному технічному стані

Коментарі

  1. Завдяки цій статті я більше почала розбиратися в машинах, дякую вам за це.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую звичайно, якщо ти досвідчений водій ти це і так знаєш, ну для новачків корисно буде це почитати)

    ВідповістиВидалити
  3. Із кожною статтею я поповнюю свій багаж знань, це дійсно корисно знати. Усім. І бажано знати так, як свою біографію😃

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже корисна стаття та інформація загалом. Я вважаю, що до машини потрібно відноситись дуже обережно і завжди доглядати за нею. Я завжди стараюсь це робити та реагувати на найменші недоліки які помічаю. Дякую вам,що пишете про такі важливі речі!

    ВідповістиВидалити
  5. Хороша стаття і доволі корисна інформація. Всім відомо, що за машиною потрібен постійний догляд. Тому дуже добре, що є такі статті. Дякую вам!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар