Купуємо автомобіль на вторинному ринку: з чого почати

Купуємо автомобіль на вторинному ринку: з чого почати
Купівля автомобіля – непроста і відповідальна справа. Треба обрати авто з найкращими характеристиками і при цьому не переплатити. Гарний варіант – купити автомобіль, що вже був в ужитку. Але це ризиковано. 

Найголовніші параметри

Отже, з чим треба визначитись у першу чергу?

Бюджет

Реально оцініть, яку суму ви можете витратити для придбання автівки. Якщо плануєте купувати уживаний засіб пересування, то додайте до суми ще 5-10 %. Старі авто потребують додаткових вкладень.

Якщо вирішили брати б/у, то беріть його хоча б з перших рук. Ви отримаєте перевірений екземпляр без юридичних проблем. Власник зможе надати повну інформацію про технічний стан.

Модель

Обираючи модель, врахуйте технічні характеристики, почитайте відгуки про неї. Також перевірте ліквідність авто, його «юридичну чистоту». І тільки потім враховуйте ваші власні уподобання.

Купуємо автомобіль на вторинному ринку: з чого почати

Задаємо питання продавцю

Купуючи автівку на вторинному ринку, слід заздалегідь скласти список питань продавцю. Надаємо перелік найважливіших.

  • Скільки власників мав автомобіль, якого він року випуску? Таке питання одразу покаже, чи брешуть вам.
  • Який пробіг? Тут краще звертати увагу не на лічильник, а на потертість керма, ручок на дверях, педалей і килимка, вигляд салону. Навіть відполірований бампер може свідчити про багатотисячний пробіг по швидкісним шосе.
  • В яких умовах експлуатувався? Поцікавтеся, де експлуатувався автомобіль. Кілометри поганих доріг не йдуть на краще.
  • Які проводилися ремонтні роботи? Уточніть, що саме ремонтувалося, скільки разів, які проблеми виникали. Звичайно, власник може приховувати цю інформацію. Тому зверніть увагу на те, чи були пофарбовані якісь деталі. Огляньте кузов. Якщо фарба на елементах його кріплення потерта, то його для чогось знімали. Мають насторожити невдало підігнані елементи інтер’єру, неприродній блиск кузова, нерідне скло, провисла стеля.

Ці питання допоможуть вам створити перше уявлення про автомобіль. Не сподівайтесь, що власник правдиво відповість на них. Тому звертайте максимум уваги на деталі. 

Купуємо автомобіль на вторинному ринку: з чого почати

Коментарі

  1. Дякую за інформаційну статтю.Після прочитання цієї статті,мені стало більш зрозумілим на які моменти треба звернути увагу при купівлі авто з вторинного ринку.яДякую.

    ВідповістиВидалити
  2. Корисна стаття. Основні моменти були висвітлені. Залишились дрібниці, проте вони також дуже важливі. Дякую.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за корисні поради. Питання, які треба задавати при купівлі вживаного авто, дуже важливі! Тому що, зараз можуть зробити лялечку з розвалюхи)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за корисні поради. Питання, які треба задавати при купівлі вживаного авто, дуже важливі! Тому що, зараз можуть зробити лялечку з розвалюхи)

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за корисні поради. Питання, які треба задавати при купівлі вживаного авто, дуже важливі! Тому що, зараз можуть зробити лялечку з розвалюхи)

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую за корисні поради. Питання, які треба задавати при купівлі вживаного авто, дуже важливі! Тому що, зараз можуть зробити лялечку з розвалюхи)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар